Ştiri

Interes crescut pentru webinarul online dedicat oportunităților de finanțare pentru inovare socială! Peste 100 de participanți prezenți.

fonduri-structurale.ro a organizat marți, 16 iulie 2024, în parteneriat cu AmpliFY ONG un webinar online privind oportunitățile de finanțare dedicate inovării sociale, care a reunit peste 100 de participanți interesați de acest domeniu.

Evenimentul a fost condus de Cristina Pojoga, partener și consultant senior la fonduri-structurale.ro, care a oferit o prezentare detaliată a conceptelor de inovare socială, economie socială și antreprenoriat social. Ulterior, Cristina a explicat cele șase etape ale inovării sociale:

  1. Analiza problemei: Identificarea cauzelor de fond pentru a găsi soluții.
  2. Generarea de idei: Crearea unor soluții potențiale.
  3. Pilotarea și testarea: Implementarea ideilor, colectarea feedback-ului și rafinarea soluțiilor.
  4. Susținerea: Acesta este momentul în care ideea devine practică zilnică. Implică identificarea surselor de venit, dezvoltarea modelelor de afaceri și extinderea echipei.
  5. Extinderea soluției: Implementarea soluției către noi grupuri țintă și contexte.
  6. Integrarea sistemică: Aplicarea soluției la nivel general, posibil implementată de autorități la nivel de stat.

Totodată, în cadrul webinarului au fost prezentate oportunitățile de finanțare disponibile pentru inovare socială, atât la nivel național, prin programele Educație și Ocupare și Incluziune și Demnitate Socială, cât și la nivel european, prin componenta Social Innovation+ din cadrul Fondului Social European Plus. În acest sens, a fost detaliat apelul „Abordări inovatoare pentru combaterea șomajului pe termen lung (SI+)”.

În încheiere, au fost oferite sfaturi valoroase pentru realizarea unor proiecte de succes, cu accent pe elementele esențiale pentru accesarea finanțărilor gestionate direct de Comisia Europeană.

Prezentarea din cadrul evenimentului este disponibilă aici.

Ana-Maria Apetrei,

www.fonduri-easi.ro

Vizualizări: 27