Ştiri

Înscrieri deschise pentru premiile BeInclusive EU Sport 2024!

Din 2017, Premiile #BeInclusive EU Sport recunosc și celebrează realizările organizațiilor sportive și ale părților interesate care promovează incluziunea prin sport. Aceste premii vizează în special acțiuni referitoare la grupuri cu mai puține oportunități și în dificultate socială, persoane cu dizabilități, migranți și refugiați, minorități etnice etc. Aceste premii includ, de asemenea, o dimensiune de egalitate de gen.

Inițiativa #BeInclusive EU Sport oferă oportunitatea de a evidenția contribuția semnificativă a sportului la o Uniune a echității și valorilor.

Premiile #BeInclusive EU Sport evidențiază inițiativele exemplare în domeniul sportului și prezintă realizările organizațiilor de bază în promovarea incluziunii, combinând sportul, participarea, dezvoltarea abilităților și/sau adresarea problemelor copiilor și tinerilor.

Premiile #BeInclusive din 2024 vor include următoarele trei categorii:

  • Premiul #BeInclusive Breaking Barriers Sport

Acesta recompensează proiectele sportive care promovează incluziunea, dialogul și toleranța, subliniind beneficiile înțelegerii reciproce și depășirii obstacolelor în calea participării. Această categorie va recompensa inițiativele care abordează provocările sociale și susțin grupurile defavorizate, cum ar fi minoritățile etnice, persoanele cu dizabilități sau tinerii vulnerabili.

  • Premiul #BeInclusive Promoting Gender Equality in Sport

Acesta recompensează proiectele care promovează emanciparea și participarea femeilor și fetelor în sport. Această categorie va celebra modelele care fac din egalitatea de gen o realitate prin stabilirea unui exemplu inspirațional. 

  • Premiul #BeInclusive Sport for Peace

Acesta recompensează proiectele care folosesc sportul ca vehicul pentru a promova pacea și valorile europene. Această categorie va viza în special inițiativele care promovează incluziunea refugiaților, cum ar fi în contextul războiului din Ucraina.

Câștigătorul și finaliștii (clasați pe locurile 2 și 3) din fiecare categorie vor fi premiați pentru a inspira alte organizații și persoane din întreaga Europă. Aceștia vor fi anunțați și prezentați în cadrul ceremoniei de decernare a premiilor și vor primi premiile lor.

Pentru mai multe detalii click aici.

Sursa: Comisia Europeană

Vizualizări: 23