Ştiri

Inițiative de solidaritate finanțate de UE, menite să construiască o Europă socială puternică

Euronews a publicat un nou episod din seria Real Economy care evidențiază munca de impact realizată prin inițiativele de solidaritate finanțate de UE, menite să construiască o Europă socială mai puternică. Acest episod prezintă povești inspiraționale din România și Franța, demonstrând progrese semnificative către atingerea obiectivelor sociale ale Uniunii Europene pentru 2030 în domeniile ocupării forței de muncă, formării și reducerii sărăciei.

În comuna Berceni, România, viețile lui Valentin și Gabriela au fost transformate atunci când au devenit proprietari de locuințe prin intermediul Habitat for Humanity

„Acest lucru oferă o șansă nu doar celor care se mută în noile case, ci și tuturor celor care se vor naște în aceste familii.”, a declarat Cosmina Pandele, primarul comunei Berceni.

De asemenea, episodul subliniază importanța dezvoltării competențelor, prezentând-o pe Rodica Ionas, o profesoară de engleză din București, care și-a îmbunătățit modalitatea de predare printr-un curs de tehnologie digitală. Povestea ei evidențiază angajamentul UE de a prioritiza competențele și de a îmbunătăți rezultatele educaționale.

În Pipriac, Franța, Marie-Fabienne Lavoisier, care s-a confruntat cu șomajul pe termen lung după ce a supraviețuit cancerului, a beneficiat de experimentul „Teritorii Zero Șomaj de Lungă Durată”. Această inițiativă, susținută de fondurile ESF+, nu i-a oferit doar un loc de muncă, ci i-a redat și viața socială și sensul vieții.

Aceste povești reflectă schimbările pozitive semnificative și impactul tangibil pe care aceste programe le au asupra indivizilor și comunităților.

Ana-Maria Apetrei,

www.fonduri-easi.ro

Sursa: European Commission & ESFA

Vizualizări: 24