Beneficiari eligibili |
Finanțare acordată |
Termen limită de depunere |
A se vedea secțiunea „Eligibilitatea solicitanților” de mai jos |
Se preconizează că bugetele proiectelor vor fi mai mari de 350.000 euro pe proiect. |
3 mai 2023, ora 18:00 (5 PM – Brusseles Time) |
Aceast apel este finanțat în cadrul componentei „Ocuparea forței de muncă și inovare socială” (EaSI) a Fondului social european Plus (FSE+).
Comisia Europeană prin Direcția Generală pentru Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune (DG EMPL)
ESF-2023-POW-UDW - Posting of workers: enhancing administrative cooperation and access to information and Activities to tackle undeclared work
Apelul are două componente:
Fiecare cerere de proiect în cadrul acestui apel trebuie să abordeze doar una dintre aceste componente.
Solicitanții care doresc să se înscrie pentru mai mult de o componentă trebuie să depună o propunere separată în cadrul fiecărei componente.
C1. Detașarea lucrătorilor: îmbunătățirea cooperării administrative și a accesului la informații
Această componentă urmărește să sprijine Comisia și statele membre în înțelegerea provocărilor existente și a celor noi și să dezvolte inițiative în domeniul detașării lucrătorilor și al unei agende privind munca decentă.
C2. Activități de combatere a muncii nedeclarate
Pilonul European al Drepturilor Sociale a stabilit principii și drepturi esențiale pentru un proces reînnoit de convergență ascendentă către, de exemplu, condiții de muncă echitabile în special în domeniul ocupării sigure și adaptabile a forței de muncă, al salariilor, al informării cu privire la condițiile de angajare și protecția în caz de concediere, dialogul social și implicarea lucrătorilor etc. Componenta 2 își propune să contribuie la punerea în aplicare a principiilor-cheie ale pilonului din domeniul combaterii muncii nedeclarate.
Pentru a fi eligibili, solicitanții trebuie:
C1. Detașarea lucrătorilor: consolidarea cooperării administrative și a accesului la informații
Solicitanții principali, co-solicitanții și entitățile afiliate trebuie să se încadreze într-una dintre următoarele categorii:
C2. Activități de combatere a muncii nedeclarate
Pentru a fi eligibili, solicitanții unici sau solicitanții principali, co-solicitanții și entitățile afiliate trebuie să fie stabilite în statele membre ale UE și în țările SEE, în conformitate cu Regulamentul FSE+.
Co-solicitanții pot fi, de asemenea, stabiliți în țările candidate asociate și în țările potențial candidate, în conformitate cu Regulamentul FSE+.
Organizațiile de parteneri sociali fără personalitate juridică în conformitate cu legislația națională aplicabilă sunt, de asemenea, eligibile, cu condiția să fie îndeplinite condițiile din Regulamentul financiar.
Solicitanții unici sau principali, co-solicitanții și entitățile afiliate trebuie să se încadreze în una dintre următoarele categorii:
C1. Detașarea lucrătorilor: consolidarea cooperării administrative și a accesului la informații
Numai consorțiile sunt eligibile. Propunerile trebuie să fie depuse de un consorțiu format din cel puțin 3 solicitanți (solicitant principal și co-solicitanți; nu entități afiliate), stabilit și înregistrat în cel puțin trei state membre diferite ale UE, în conformitate cu art. 27 din Regulamentul FSE+ .
Solicitanții principali și co-solicitanții trebuie să fie stabiliți în statele membre ale UE și în țările SEE, în conformitate cu Regulamentul FSE+.
Co-solicitanții pot fi, de asemenea, stabiliți în țările candidate și potențial candidate asociate, în conformitate cu Regulamentul FSE+.
C2. Activități de combatere a muncii nedeclarate
Propunerile pot fi depuse de un singur solicitant sau de un consorțiu format din cel puțin 2 solicitanți eligibili (solicitant principal și co-solicitanți) (beneficiari; nu entități afiliate).
Solicitanții pot participa cu entități afiliate. Aceștia vor primi o parte din banii de grant și, prin urmare, trebuie să respecte toate condițiile apelului și să fie validate (la fel ca și beneficiarii); dar nu contează pentru criteriile minime de eligibilitate pentru componența consorțiului (dacă există).
Co-solicitanții pot fi, de asemenea, stabiliți în țările candidate asociate și potențiale candidate, în conformitate cu Regulamentul FSE+.
Entitățile afiliate trebuie să îndeplinească criteriile de eligibilitate ca toți solicitanții.
Bugetul disponibil este de 5.000.000 euro. Acest buget poate fi majorat cu maximum 20%.
Comisia se așteaptă să finanțeze între 2 și 9 propuneri pentru C1 și între 1 și 3 propuneri pentru C2.
C1. Detașarea lucrătorilor: îmbunătățirea cooperării administrative și a accesului la informații
Prin această componentă se intenționează să se finanțeze inițiative de cooperare transnațională care vizează dezvoltarea de activități de către părțile interesate relevante implicate în contextul detașării cu un impact semnificativ și de durată asupra lucrătorilor, întreprinderilor și administrațiilor. Activitățile au ca scop sprijinirea autorităților competente din SM și a partenerilor sociali în cooperarea administrativă, pentru a spori accesul la informații esențiale pentru lucrătorii detașați, pentru a promova baza de dovezi prin colectarea și evaluarea de date și analize originale.
Următoarele activități pot fi cofinanțate:
C2. Activități de combatere a muncii nedeclarate
Tipurile de activități care pot fi finanțate în cadrul prezentei componente trebuie să vizeze cel puțin unul dintre domeniile de acțiune identificate mai jos:
În mod normal, proiectele ar trebui să aibă o durată de 24 de luni (sunt posibile prelungiri, dacă sunt justificate corespunzător și prin intermediul unui amendament).
Nivel minim de calitate: 70/100 puncte
Note:
*Limba oficială a apelului este limba engleză.
*Traducerea în limba română a fost realizată de echipa EaSI România - Punct de Contact Național.
*Sursa primară a informațiilor este operatorul de program - ESFA
21 februarie 2023 - 03 mai 2023
Ghidul apelului (limba engleză)
Depunerea proiectelor se face electornic pe Platforma Funding & Tenders.