Ştiri

102 proiecte depuse în cadrul apelului dedicat inițiativelor inovatoare de atenuare a consecințelor societale ale războiului din Ucraina

Centrul European de Competență pentru Inovare Socială (ESFA - Lithuanian European Social Fund Agency) a publicat vineri, 21 iunie 2024, situația proiectelor depuse pe apelul „Abordări inovatoare pentru atenuarea consecințelor societale ale războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei în țările UE” (Innovative Approaches to Mitigate the Societal Consequences of Russia’s War of Aggression Against Ukraine within EU countries).

Conform comunicatului oficial, au fost depuse 102 de propuneri de proiecte din partea a 22 de State Membre ale UE, Polonia, Italia și Lituania având cel mai mare număr de entități participante ca coordonatori (19, 10 și respectiv 14) și parteneri (52, 32 și respectiv 22) în proiecte.

Valoarea totală a grantului solicitată de aplicații se ridică la aproximativ 55 de milioane EUR, depășind bugetul indicativ general al Apelului (22 milioane EUR) de două ori.

În prezent, proiectele au intrat în procesul de verificare a conformității aplicațiilor cu cerințele formale specificate în ghid, care au inclus atât verificări de admisibilitate, cât și de eligibilitate. Aplicațiile care au trecut aceste verificări au trecut la faza de evaluare a calității, unde au fost evaluate conform criteriilor de atribuire. 

Inițiativa Inovație Socială+ abordează provocările sociale în domeniul ocupării forței de muncă, educației, competențelor și incluziunii sociale. Parte a Fondului Social European Plus (ESF+), aceasta are un buget de 197 milioane EUR pentru perioada de programare 2021-2027.

Sursa: ESFA

Vizualizări: 39